Yogacamping

Dat het gekriebel van gras tussen je tenen een gezonde werking heeft op je bovenkamer, dat weet je als kampeerder natuurlijk al lang. Maar wil je lijf en geest nog meer in balans brengen, dan kun je vanaf deze zomer terecht op de eerste Nederlandse yogacamping, zo las ik in NRC Handelsblad dit weekend.

yogacamping

Het blijkt te gaan om de toevoeging van een camping aan een bestaand luxe retraitecentrum, dat voornamelijk gebruikt wordt voor yoga. Het is een initiatief van mediatycoon Derk Sauer en zijn vrouw Ellen Verbeek, die hoofdredacteur is van een Russische glossy genaamd Yoga Journal.

 

Het is niet de eerste camping waar yoga zal worden aangeboden, maar voor zover bekend wel de eerste camping in Nederland waar yoga centraal staat. Met rasondernemer Derk en yogakenner Ellen als campingbazen gaat het vast lukken. Ik geloof wel in campings (en andere verblijfsaccommodaties) die durven te kiezen voor een uitgesproken formule en klantenkring. De combinatie van de luxe-voorzieningen van Yogabee, de locatie aan zee en het echte (!) glampinggevoel gaan er voor zorgen dat dit vast een succes wordt.

Ik heb niet zo’n beste herinnering aan mijn kennismaking met (zwangerschaps) yoga. Maar misschien wordt het tijd om dat ‘om te buigen’ in mijn natuurlijk habitat, een camping aan zee!

Iemand zin in een vegetarische BBQ?

This entry was posted in Campingtip, Glamping and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>