Weekend voor Cool Caravans

Het is geen geheim dat ik veel sympathie heb voor mensen die hun oldtimer caravan koesteren en kamperen in retro-stijl. Alle liefhebbers van zo’n ‘Cool Caravan’ opgelet!

Tientallen oldtimer caravannetjes en campers zijn in het weekend van 10 – 12 september aanwezig tijdens het 2e Drentse Retro Caravan Oldtimer Treffen op kampeerterrein de Vledders in Schipborg. Door uitbreiding van het deelnemersveld zijn er plekken beschikbaar voor extra deelnemers. De bijeenkomst is voor iedereen die het leuk vindt om nostalgisch te kamperen en in dit weekend gelijkgestemden te ontmoeten.

De organisatie streeft ernaar zoveel mogelijk verschillende oldtimertjes bij elkaar te krijgen. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van een club en het programma voor het Retro Treffen is facultatief. Gezelligheid en ongedwongenheid staan bij de organisatie hoog in het vaandel. Zowel beginnende oldtimer fans als gevorderden zullen elkaar treffen op de Vledders, gelegen aan het natuurgebied van de Drentsche Aa. Uiteraard is publiek ook van harte welkom.

Belangstellenden zijn uitgenodigd op zaterdagmiddag 11 september om een kijkje te komen nemen. De eigenaars vertellen graag over hun oldtimers, de restauratie en het unieke gevoel dat nostalgisch kamperen met zich meebrengt. Er worden pannenkoekjes gebakken uit grootmoeder’s tijd en voor de kinderen is er ponyrijden onder begeleiding in de buitenbak van de camping. Ook is er tijdens dit ‘open huis’ de mogelijkheid retro accessoires en originele onderdelen te ruilen en/of te verkopen.

Ieder caravannetje of camper heeft een eigen verhaal. Af en toe hilarisch. Sommige deelnemers zijn van oorsprong tentkampeerders en hebben helemaal niets met caravans. Althans… niet met moderne caravans. Een oldtimer sleurhutje daarentegen zien ze als veredelde tent.

Ook zijn er restaurateurs aanwezig op het treffen die het voor elkaar krijgen om een kansloze sloopcaravan tot in de puntjes op te knappen. Een mooi voorbeeld hiervan is een piepklein Jarino 203 caravannetje uit 1960. Dit is tevens de oudste caravan van de tot nog toe aangemelde deelnemers. (zie foto hieronder)

Voor meer informatie ga je naar www.retrocaravannetje.nl

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>