Het is geen boot, het is geen caravan, het is …

De Elfstedenkoorts is al weggeëbt, maar dat brengt me niet op andere ideeën. Friesland staat bovenaan mijn lijstje voor een vakantie in eigen land, want het is wat mij betreft één van de leukste provincies van Nederland. En laat ik nou net het ultieme kampeermiddel vinden voor een verblijf in deze waterrijke provincie. Het is geen caravan, het is geen boot … een caraboot dan? Een vaar-a-van?

 

Op de Caravan Salon 2011 werd de Sealander, die van Duitse makelij is, gepresenteerd en kreeg het veel lof als innovatief produkt. Natuurlijk, het is voor een hele generatie kampeerders een noviteit en het ziet er strak uit, maar zo nieuw is dit idee nu ook weer niet.

Ik heb het dan niet over de fratsen die de KCK-redactie de afgelopen jaren heeft uitgehaald met hun “Don’t Try This At Home Caravan”. Daarmee zijn ze al eens het zeegat uitgevaren om droog te vallen op de Waddenzee en lieten ze in Venetië zien dat Hollanders met water wel raad weten. Nee, het zijn vooral de Britten die als caravan-natie al decennia geleden kamperen en varen combineerden.

 

En hier nog een “two wheeled tribute to the Brittish spirit of adaptability and to the great and growing pass time of messing about in caravans”:

 

Sommige van deze oude ‘otters’ zijn nog steeds in gebruik, zoals je kunt zien in dit filmpje. En in het boek ‘My Cool Caravan’ staat een exemplaar van een Amerikaanse amfibi-caravan uit 1965, waarvan de wielen kunnen worden ingetrokken en de dissel kan worden verwijderd.

amfibi caravan (800x525)

Hmm … ik weet het niet hoor. Voor onze trip naar het Friese land houd ik het maar bij onze hut op wielen en vertrouw ik wel op mijn zwembandjes voor het geval we te water raken.

Ahoy kampeermaatjes!

This entry was posted in Kopen Kopen Kopen! and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Het is geen boot, het is geen caravan, het is …

  1. Pingback: Camper te water |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>