Retromodel van Knaus: Schwalbennest

Omdat caravanmerk Knaus 50 jaar bestaat heeft men een klassieker opnieuw op de markt gebracht als jubileummodel: het Schwalbennest.

Hij was al eerder op de caravanbeurzen te zien, maar nu liep ik er tegen aan bij De Klerk Caravans. Binnen in dit nestje werd ik verrast door het moderne interieur, dat qua indeling wel wat weghad van de klassieker die ik vorig jaar tegenkwam.

Bankjes waarvan je een bed kunt maken, een kast en een klein keukentje. Nou ja, een wasbakje met 2 gaspitten geïntegreerd en een klein koelkastje met retro handgreep.

Dit kekke gebakje staat natuurlijk veel beter achter een Fiat 500 dan een moderne stationwagen. Je zult deze neo-klassieker alleen niet veel tegenkomen op de weg ben ik bang. Alleen de echte liefhebber zal de €6000 neertellen die het Schwalbennest moet kosten. Je moet wel een beetje gek zijn … kampeergek!

This entry was posted in Kopen Kopen Kopen! and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Retromodel van Knaus: Schwalbennest

  1. Ina Stegeman-Nijlunsing says:

    Wat een geweldige caravan dit Schwalbennest. Als je van kleine caravans houdt, is dit een concept om helemaal verliefd op te worden! Zelf hebben wij een chateau grand prix 314 van begin 80 ‘er jaren. De watervoorziening doet het al jaren niet meer en een vaste koelkast zit er niet in. Wij zeggen dan ook altijd dat we aan het tentkamperen zijn in onze caravan. Maar het belangrijkste is dat hij ons nog nooit in de steek gelaten heeft en dat we alles bij ons hebben wat voor een heerlijke vakantie noodzakelijk is. Klein of groot, als de caravan jou maar het echte campinggevoel geeft!

  2. Bart says:

    Hoi Ina,

    leuk istie hè? En leuk om te lezen dat jullie nog zo weg zijn van jullie eigen klassieker. Bij ons is het wat uit de kluiten gewassen en groter geworden dan we zelf ooit dachten. Maar we kijken nog steeds met veel liefde terug op onze eerste kleine, kneuterige caravan.

    Heb je trouwens het boek My Cool Caravan al gezien? Zie http://www.mycoolcaravan.com voor meer informatie. Het boek is bij mij te koop voor €12,50 excl. verzendkosten. Mail bart [at] kampeergek.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>