Over de Kampeergek

Als kind was ik al gek op hutten bouwen en fikkie steken. En eigenlijk is dat nooit meer over gegaan, al doe ik dat nu op een iets andere manier. Hier op kampeergek.nl deel ik mijn enthousiasme voor het kamperen en vind ik het leuk om op deze virtuele kampeerstek andere kampeerders te ontmoeten.

Over mij
Ik ben Bart Bronstring en getrouwd met Els. We hebben samen twee kinderen, Noortje en Sam, en we trekken er vaak op uit met de caravan. Het comfort van die grote hut op wielen geeft ons de mogelijkheid om te genieten van een lekker lang kampeerseizoen, ook als de maanden wat kouder of natter zijn. We hebben sinds oktober 2010 ook een Volkswagen T4 California camperbus. We hebben een voorliefde voor kamperen in Nederland, Groot-Brittannië en Scandinavië, zijn dol op eilanden en Bornholm in het bijzonder.

Over kampeergek.nl
De site bestaat al sinds begin 2008, maar is per 1 januari 2011 verhuisd naar deze vernieuwde omgeving. Het kan zijn dat oudere artikelen door de verhuizing een deukje hebben opgelopen. Je vindt hier minimaal 3 drie keer per week een nieuw artikeltje.

Over mijn werk
In 2010 besloot ik van mijn passie voor het buitenleven, online en het werken met mensen mijn beroep te maken. Ik ben mijn bedrijf Campacity gestart om elke dag 100% bezig te zijn met de dingen waar ik veel energie van krijg en waar ik goed in ben.

In 2011 heb ik columns geschreven voor hét blad voor kampeerders, de Kampeer en Caravan Kampioen (KCK) en ben ik directeur geweest van Wijzer Multi Media, uitgeverij van de Kosmos Campingwijzer gidsen en de Best Deal Camping Card.

In 2012 lanceerde ik samen met Jurjen de Lange een nieuw concept: Tweetcamper. Vanuit een oldtimer camper verzorgen wij de online communicatie rond evenementen. Misschien heb je ons op de ANWB Kampeerdagen of tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs wel gezien.

Contact
Je kunt bij elk artikeltje op deze website een bericht achterlaten of mij e-mailen via: info[at]kampeergek.nl

35 Responses to Over de Kampeergek

 1. hallo ik kwam u leuke site tegen wij zouden het leuk vinden als u ook eens bij onze camping langs/aankwam wij nodigen u uit om eens te komen kijken of kamperen je schrijft leike stukjes die je wil lezen en blijven volgen
  hopelijk tot ziens op de camping

 2. Goede dag,
  leuke colum in de KCK, vernieuwend! En natuurlijk…. ook ik ben kampeergek! Maar ook typograaf…. in het info-stukje op pag.9 van de KCK staat:
  Burgelijke stand, volgens mij moet dit zijn:
  Burgerlijke staat…… met r en niet stand maar staat.
  Een kniesoor die daar op let…..
  Succes met je werk en colum!
  groet, @rjéh

  • Bart says:

   Hallo @rjéh,

   dank je voor je enthousiaste reactie! En je hebt helemaal gelijk. Ik zal het aan de verslaggever en eindredacteur doorgeven. :-)

   Wat staat er dit seizoen op jouw kampeerprogramma?

   • mijn kampeerprogramma….
    zoveel en zovaak maar kan, caravan naast de deur en weg zodra het maar mooi weer is, want we zijn wel “mooi weer kampeerders”.
    Met onze 2 labradors dit jaar voor de zomervakantie eens niet naar Wallis (CH) maar naar Italie, Iseomeer met een mooie bos-omgeving om te wandelen.
    groet, @rjéh

    • Bart says:

     Klinkt goed! Wij moeten Italië nog ontdekken. Op huwelijksreis in Toscane na nog nooit op vakantie in Italië geweest. Veel plezier!

 3. anneke says:

  Hallo Bart, heel leuk om te lezen dat er meer mensen zijn die zo van kamperen houden. Natuurlijk wist ik dat wel maar vooral de omschrijven ervan in de KCK was erg herkenbaar.
  Nu lees ik dat je Italië nog wilt ontdekken, zet dat bovenaan je lijstje, het is er overal heerlijk, gezellig, mooi, prachtig weer, echt mijn favoriet, naast nog veel andere landen natuurlijk.
  We kamperen het liefst met eigen tent of gehuurd, soms ook erg makkelijk. Dit jaar wordt het Praag Wenen en Karintië. Zal je site volgen. Groet, veel plezier.

  • Bart says:

   Hoi Anneke,

   bedankt voor je leuke reactie. :-)
   Wat betreft Italië: in mijn hoofd zit een beeld van volle, grote campings, kleine plekken en hitte in de zomer. Voor mij hoeft het niet veel warmer dan 25 graden te zijn.
   Maar misschien kun je mij op andere gedachten brengen. Heb je nog een leuke tip?
   En veel plezier komend seizoen!

   • anneke says:

    Ja het kan warm zijn, maar je zit wel tot 1 uur in je jurkje/korte broek heerlijk voor je tentje en er zijn ook prachtige rustige plekken. Zelf vind ik het voor even wel erg gezellig die dorpjes, zalig ijs/wijntje, de meren en de bergen zijn bijzonder mooi en minder toeristisch. Of buiten het seizoen, maar je hebt ook schoolgaande kinderen net als wij, dus.

 4. robert says:

  Hoi Bart. Wat een verandering in het blad KCK. Het leest veel makkelijker door minder glans op de pagina’s. En wat een enthousisme straal jij uit. Niet alleen de enorme foto hoor maar vooral hetgeen je schrijft. Als campeerder blijf ik je volgen hoor. Succes

  • Bart says:

   Hoi Robert,

   dank je wel! Leuk dat je even de moeite neemt om te reageren. Veel plezier met de gerestylde KCK, deze site en vooral met kamperen. :-)

 5. Riet says:

  Hoi Bart,

  Van huis uit zijn wij kampeerders met een tent.
  De laatste 5 jaar trekken wij met de camper m.n door Frankrijk.
  Wij zijn nog nooit buiten de zomerschoolvakantie daar geweest.
  Nu kunnen wij in april al een maand naar Frankrijk.
  Via deze site zou ik wat raad willen hebben voorzover dat mogelijk is
  over de temperatuur daar. We reizen via de Vogezen, de Jura, Bourgogne, Rhône-Alpen, Allier richting Limoges.
  Dus vrij Oost- en Midden Frankrijk.Heb dan zeker nog een wintergarederobe nodig? We hebben er erg veel zin in.
  Ook wil ik even kwijt, dat ik de colum: onder de luifel heerlijk vind.
  Veel succes.

  • Bart says:

   Hallo Riet,

   dank je voor je compliment en leuk dat je even reageert. Wat een lekker vooruitzicht dat je een maand door Frankrijk kan trekken. Ik kan je zelf niet helpen aan tips voor Frankrijk, maar misschien een andere lezer wel. En zoek eens in Google op de woorden frankrijk forum en dan vind je vast een forum waar je de vraag kunt stellen.

 6. Bob says:

  Hallo Bart,

  Ik lees hier dat je een bepaalde voorliefde hebt voor kamperen in bepaalde landen. Toch wil ik je graag wijzen op het kamperen in Tsjechië. Wij gaan daar al een aantal jaren op vakantie en dat bevalt nog steeds goed. Zelf kamperen wij met een vouwwagen (Fleetwood E2) en 2 tentjes (mijn ouders in de vouwwagen en mijn broer en ik ieder in en eigen tentje (hij een Vaude en ik een Eureka El Capitan).
  maar goed, één Camping in Tsjechië wil ik je graag adviseren. Namelijk Camping Chvalseny (met een omgekeerd dakje op de s) in het gelijknamige plaatsje, op enkele kilometers van Chesky Krumlov. Deze camping is eigendom van een Nederlands echtpaar en er wordt dus op de camping Nederlands gesproken (er staan ook vrijwel alleen Nederlanders). Voor de kinderen is er overigens vanalles te doen en ook de ouderen hoeven zich er niet te vervelen. Deze camping is overigens een aantal jaren geleden ANWB-camping van het jaar geworden.
  Meer informatie over deze camping is te vinden op http://www.campingchvalsiny.nl/#/campsite

  misschien dat dit eens leuk is voor de verandering.
  Succes in ieder geval met deze mooie site en veel kampeerplezier!!

  • Jacomine says:

   In Tsjcchië zijn meerdere mooie campings die door Nederlanders worden gerund. Aan de voet van het Reuzengebergte, in Bukovina, niet ver van Vrchlaby en het skigebied van Svaty Petr ligt camping Bukovina Buiten. Prachtig gelegen, een heerlijk gebied om te wandelen en te fietsen, genoeg te doen in de omgeving en op de camping een zwembadje en trampoline voor de kinderen. Ook kun je er paardrijden. Honden zijn zeer welkom en er wordt ook op gepast als je een dagje weggaat. Behalve kamperen is er ook een bed and breakfast (in een lief klein huisje) en een viertal kamers om te overnachten. Er is een grote keuken met huiskamer waar gebruik van kan worden gemaakt. Een aanrader voor zomer en winter. Gerben en Ellen zijn zeer gastvrij!

 7. Bart says:

  Hallo Bob, bedankt voor je reactie en deze tip!

 8. johan van kasteel says:

  Hallo Bart
  Ik heb met veel belangstelling je verhaal gelezen. Wij hebben zelf sinds 2007 een T5 California en reizen daar zoveel mogelijk mee. In het voorjaar vaak naar het zuiden: Italië, Frankrijk, Zwitserland. In de zomer vaak naar Noorwegen. In 2009 een reis naar de noordkaap, heen via Zweden en Finland. Terug door Noorwegen. Het was geweldig,echt een aanrader. In het verleden hebben wij ook veel in Engeland, Wales en Schotland gekampeerd maar door de strenge regeltje’s aldaar het plezier een beetje verloren en Noorwegen ontdekt; een geweldig land. Het mooiste en rustigste land waar we ooit geweest zijn, erg vrij en ontspannen.
  Ik zou zeggen nog veel campeer plezier.

  Groet. J v Kasteel. SCHOONLOO (DR)

  • Bart says:

   Beste Johan,

   leuk dat je reageert en het klinkt alsof jullie lekker toeren met de T5! Noorwegen willen wij zeker nog gaan ontdekken, maar eerst moeten Noortje en Sam nog wat ouder worden zodat we ook lekker in de bergen kunnen wandelen zonder dat ze in een fjord kukelen. ;-)

   Engeland en Schotland hebben wij ook meerdere keren bezocht en ik zou zo weer in de T4 springen om er naar toe te gaan.

   Veel plezier met het komende seizoen … en alle seizoenen die nog volgen!

 9. Hoi B@rt,

  Leuk die collumn in de KCK ik lees hem iedere maand met veel plezier, hopelijk gaat het je ook net zo goed af als je voorganger…
  Ben je al bekend met vouwwagenclub en hun activiteiten, kennis op gebied van vouwwagens, tenttrailers e.d.
  Al die leuke verhalen reisverslagen en meetings.. misschien een bron van inspiratie….

  Greetzz Mr.roadmaster

  • Bart says:

   Beste Mr Roadmaster,

   bedankt voor je enthousiaste reactie. Ik kende de club nog niet. Ik ga zeker eens rondneuzen op http://www.vouwwagenclub.info

   Ik heb nog nooit met een vouwwagen gekampeerd, maar zoals je hebt kunnen lezen wel erg gecharmeerd van met name Combi-Camp. Misschien moet het er toch eens van komen … :-)

 10. Hoi Bart,

  Gezellig familiefeestje gisteren, of niet dan.
  Hoe gaat het met je stem, weer teruggevonden?
  Lenny en ik hebben gisteren een hartstikke leuke dag gehad, jij ook nog bedankt daarvoor. Mooie en interessante site heb je, jammer dat je stopt met je column voor de KCK, het begon net leuk te worden.
  Maar zoals je zelf al aangeeft, je bent een “kampeergek”, maar zo gek is dat niet want er zijn meer van die idioten op deze aardkloot. Twee honderd daarvan heb je gisteren leren kennen, tijdens ons familiefeestje. En wijzelf? Kijk eens op http://www.naargriekenland.com. Al meer dan 35 jaar zijn wij stapel mesjogge van Griekenland, en het gaat maar niet over. Vandaar onze “kampeergekte” voor Griekenland.

  Succes met je nieuwe job,

  Rinus & Lenny van den Biggelaar

  • Bart says:

   Beste Rinus en Lenny,

   het was inderdaad erg leuk gisteren! Stem nog niet terug, zal wel paar dagen duren.

   Prachtige site hebben jullie! Ik heb al even reclame gemaakt en over jullie geblogt. :-)

 11. Dag Bart, leuke site! Ook ik probeer mijn omgeving warm te maken voor het kamperen met een caravan! Valt niet mee! Als ik dan ook nog eens verkondig dat ik Duitsland een mooi vakantieland vind…Ik knap sinds kort oude oldtimer Kip caravans op en verhuur en verkoop dezeË http://www.indehippekip.webklik.nl
  Ik krijg veel positieve reacties, dus straks misschien iedereen aan de sleurhut! Regelmatig gaan we zelf met de Kip op stap met onze drie dochters (waaronder ook een Noortje!), zoals in de meivakantie nog naar Praag. Er staat onder andere een hippe Kip op camping Roodehaan in het mooie Groninger land,vlakbij de stad Groningen. Al eens geweest met je camperbus? Ook camping de Papaver (zie links op mijn site) is schitterend. Veel succes met je site!

 12. Leuk om eens op jouw site te kijken! Ik ben verrast door Bornholm wat ziet dat er idyllisch uit:)
  Groetjes,
  Suzanne

 13. Goedenavond,

  Langs deze weg wil ik jullie uitnodigen om een keertje sfeer te komen proeven bij ons op de camping.
  Met veel belangstelling volg ik U sinds kort op twitter en vind dat zo leuk!

  Wij runnen met heel veel plezier een romantische en sfeervolle kleine camping met oog voor detail!
  Voor een indruk kunt U eens kijken op onze website, http://www.minicampingopfietse.nl

  Met vriendelijke en gastvrije groeten
  Esther Nijssen
  Een bevlogen camping-eigenaar !!

  • Bart says:

   Hoi Esther,

   bedankt voor je enthousiaste reactie en de uitnodiging! We komen zeker bij je langs, want de camping ziet er mooi uit! Misschien al wel heel snel … :-)

   Groetjes,

   Bart

 14. Cris says:

  Ik lees hier dat je een bepaalde voorliefde hebt voor kamperen in bepaalde landen. Toch wil ik je graag wijzen op het kamperen in Tsjechië. Wij gaan daar al een aantal jaren op vakantie en dat bevalt nog steeds goed. Zelf kamperen wij met een vouwwagen (Fleetwood E2) en 2 tentjes (mijn ouders in de vouwwagen en mijn broer en ik ieder in en eigen tentje (hij een Vaude en ik een Eureka El Capitan).
  maar goed, één Camping in Tsjechië wil ik je graag adviseren. Namelijk Camping Chvalseny (met een omgekeerd dakje op de s) in het gelijknamige plaatsje, op enkele kilometers van Chesky Krumlov. Deze camping is eigendom van een Nederlands echtpaar en er wordt dus op de camping Nederlands gesproken (er staan ook vrijwel alleen Nederlanders). Voor de kinderen is er overigens vanalles te doen en ook de ouderen hoeven zich er niet te vervelen. Deze camping is overigens een aantal jaren geleden ANWB-camping van het jaar geworden.
  Meer informatie over deze camping is te vinden op http://www.campingchvalsiny.nl/#/campsite

  +1

 15. Leuke site, ga ik zeker volgen.

  Ben zelf ook druk met een oude VW T2a bus en koken op houtvuur.
  Kijk eens op http://www.hetbuiten.nu

 16. Karin says:

  Hoi Bart, via Twitter ontdekte ik je site! De lol knalt er van af…. onze kampeergekte is doorgeslagen, wij kamperen altijd, hihi, hebben een camping en wonen daar…..en mijn tip is…kom eens naar Portugal! Prima klimaat, lekker relaxed allemaal!! Succes en veel plezier! Hartelijke groet, Karin

 17. Wim Koelman says:

  Beste Bart,

  Leuk dat we dezelfde passie delen, kamperen en de VW T4 California. Ik kampeer al sinds 1956 en we zijn juist terug van 8 weken door Spanje en Portugal met de camper.
  Ik heb een linkje naar jouw site gemaakt op mijn VW Camper Site waarop heel veel informatie staat over de VW kampeerbus:
  http://www.wimkoelman.wordpress.com

  Groeten,

  Wim

 18. Bert Jansen says:

  Hallo Bart, heb je deze tentjes wel is gezien?
  http://www.fieldcandy.com/
  Wel grappig maar erg duur.

 19. Elisa says:

  Ik zoek een Burstner Brevio 600 automaat. Wie weet er een.
  Het filmpje op YouTube was heel informatief Bart , bedankt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>