Koken op wielen

Sommigen vinden het maar niks, een hoop gedoe. Koken op twee gaspitten. Voor mij is het geklooi met pannetjes op de camping juist een sport. Nog leuker wordt het als je je maaltje klaar maakt op onverwacht mooie plekjes onderweg.

dorey3

Eerder schreef ik al over de BBC-serie One man and his campervan waarin schrijver en presentator Martin Dorey in een VW-camperbus Groot-Brittannië doorkruist. Met lokale producten maakt hij de lekkerste hapjes op de twee gaspitten in de bus en buiten op de barbecue.

 

Op YouTube kun je de afleveringen terugkijken. Je zult zien dat Martin ongelooflijk veel plezier en een gevoel van vrijheid uitstraalt. Dezelfde spirit vind je terug in het boek dat bij de serie is verschenen. Martin’s Campervan Cookbook is nu vertaald in het Nederlands en heet hier Koken op Wielen.

koken op wielen

Uiteraard bevat het boek veel leuke recepten. Maar het is nog veel meer een vrolijk boek dat beschrijft hoeveel plezier je kunt hebben van het reizen met een buscamper. Al ga je maar een dagtrip maken of een weekendje weg, met de juiste voorbereiding en wat eten en drinken in de bus maak je zo een minivakantie vol mooie herinneringen voor later.

Het boek is verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels. Ik weet dat Poptop ook nog een stapeltje op voorraad heeft. Waarom kom je daar niet even langs op de Bye Bye 2011 Party? Dan maak ik wat lekkers te eten voor je!

This entry was posted in Cool Campervan, Koken op de camping and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Koken op wielen

  1. Pingback: Inspiratie en andere vermakelijkheden: Part1;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>