Hutten bouwen en fikkie steken

Als mensen mij vragen waar die passie voor kamperen en buiten zijn toch vandaan komt, dan zeg ik altijd dat het begonnen is met hutten bouwen en fikkie steken. Als kind hoefde ik maar de straat uit te lopen om in de natuur te komen. We woonden aan de rand van een wijk die grensde aan weilanden. Een vrijplaats voor bouwvakkers en pyromaantjes in de dop.

Op de foto hierboven zie je hoe we met kids uit de buurt boven een houtskoolvuurtje knakworstjes verwarmde en ik de pizza verdeelde die de moeder van boezemvriend Arjan (gehurkt in de hut) net heeft gebracht. De foto is uit juli 1982, bijna 30 jaar geleden! Het gekke is: ik voel me niet veel anders dan de jongen in die roodgestreepte trui op de foto!

This entry was posted in hutten bouwen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>