De Holle Poarte, Makkum (NL)

De Holle Poarte is een groot recreatiecentrum dat aan de rand van Makkum direct aan het IJsselmeer ligt. Het campinggedeelte op zich is al redelijk groot, maar het hele centrum beslaat een enorm oppervlak. Er is een jachthaven, op een deel van het terrein staan chalets/stacaravans, er zijn vakantiehuizen en er is een hotel.

Het publiek:
Veel plekken op de camping zijn bezet door mensen met een (voor)seizoenplek. Het gros van de mensen komt hier voor de directe ligging aan het IJsselmeer en dan met name om te windsurfen. Verwacht dus voornamelijk mannen in wetsuits, campers en carvans met de surfuitrusting er opgeladen en veel gehannes met surfplanken en zeilen. Er is dus altijd wat te zien. Ik denk dat 70% van de kampeerders uit Duitsland komt.

Kampeerplekken:
De plekken zijn niet heel erg groot, ik vermoed zo tussen de 80 en uiterlijk 100 m2. Met name als de camping vol is (en dat was het tijdens ons Hemelvaart weekje) dan zorgen de auto’s bij de caravans ervoor dat de camping mudjevol lijkt. Doordat er weinig begroeiing is tussen de kampeerplekken heb je weinig privacy.

Vermaak:
Er is op de camping zelf niet veel vertier voor kinderen. Er staan bij de toiletgebouwen twee speelhuisjes, maar al het andere ligt buiten de camping. Wel makkelijk te bereiken, aan de boulevard en aan het strand, maar niet in het directe zicht van ouders. Dus voor kleinere kinderen moeten de ouders mee. Er is op het grote terrein van het recreatiecentrum ook een kinderboerderij.

Voorzieningen:
In het centrum van het recreatieterrein ligt de receptie, een grote supermarkt, een drogisterij/slijterij en hier kun je wassen en drogen. Ook nog wat speeltuig. Hier moet je ook je vuilnis wegbrengen. Dat kan niet op de camping zelf, dus even op de fiets of met de auto. Bij de receptie staan ook een aantal PC’s waar tegen betaling (20 cent per 10 minuten) toegang tot internet kan worden verkregen.

Sanitair:
De sanitaire voorzieningen zijn prima, verwarmd en in ruim voldoende mate aanwezig. Er wordt gewerkt met douchemuntjes (50 cent voor circa 6 minuten). Douches zijn niet te reguleren (qua temperatuur of hoeveelheid water) maar dat gaat prima. Er is een aparte ruimte om kleine kinderen in een babybadje te doen. Handig is het extra straalkacheltje hoog aan de wand bij het aankleedkussen. De ruimtes worden goed schoongehouden. Afwassen gaat in de buitenlucht onder een groot afdak. Andere kampeerders wisten me te vertellen dat dit pas het eerste jaar was dat er gratis warm afwaswater was.

Conclusie:
een prima plek voor de watersport liefhebber. Als dat niet de reden is dat je er bent, kun je er toch een prima vakantie hebben door de directe ligging aan het IJsselmeer strand en de leuke omgeving (Makkum, Bolsward, Workum, Hindeloopen). Wij hebben het er naar ons zin gehad, maar zoeken voor de hoofdvakantie toch een plek op met iets meer privacy en rust. Zie voor meer foto’s het foto-album.

This entry was posted in review. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>