Je eigen ruimteschip op wielen. Hoe cool is dat?

Een verrassend klein maar vernunftig kampeerbeestje is het. Gebouwd in het land waar de natuurparken groots en overweldigend zijn. Waar een camper een RV heet en minstens 7 meter is. Juist waar supersize het gemiddelde is bedacht een slimme kerel deze Cricket Trailer.

cricket trailer 2

Garrett Finney droomt als kind over woonboten. Kleine, efficiënte leefruimtes waar je meer in direct contact staat met elkaar en de buitenwereld. Jaren later kan hij als architect en ontwerper voor NASA zich helemaal uitleven op de inrichting van de ‘habituation modules’, de astronautenverblijven in het International Space Station. Maar hij is inmiddels ook vader geworden en neemt zijn gezin graag mee naar ‘the great outdoors’. Zo ontstond het idee voor een lichtgewicht aanhanger die voorzien is van alle gemakken, maar zonder al te veel franje. Precies wat je nodig hebt. Niets meer, niets minder. Het werd een stoere outdoor trailer in NASA-stijl.

cricket outdoor trailer 5 cricket outdoor trailer inside 4

In Europa kijken we niet zo op van een kleine caravan met hefdak. We zijn hooguit vertederd als we bijvoorbeeld zo’n Pucky zien rijden. En caravans met een outdoor-uitstraling kennen we ook al langer. Denk maar aan de Aart Kok Tuareg of de safari caravans van het Zuidafrikaanse Jurgens. Toch is de Cricket innovatief, vooral door het gebruik van lichtgewicht, duurzame materialen en slimme details.

Ik ben een fan, al is het maar omdat dit een dappere tegenbeweging is tegen meer, groter en luxer. Ik denk alleen niet dat ik Els zo ver krijg om ons *ahum* bescheiden hutje op wielen in te ruilen. En dat terwijl we allebei, maar onafhankelijk van elkaar, als kind heel veel woonboten hebben getekend!

Meer info op www.crickettrailer.com

This entry was posted in hutten bouwen, Kopen Kopen Kopen! and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Je eigen ruimteschip op wielen. Hoe cool is dat?

  1. robert1701 says:

    Waauuw, te gek!
    Doe mij maar één.

  2. Pingback: De ultieme off road ontsnappingswagen |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>